Razendsnelle Hosting in Nederland 

Wordpress gehackt?

We vinden eigenlijk dat je een Wordpress website direct al moet installeren met een aantal beveiliging plugins. Als je dit niet doet dan heb je al snel kans dat je website gehackt wordt. Het Wordpress systeem is open source en daardoor kan iedereen de code bekijken. Daarnaast zijn miljoenen websites gemaakt op met Wordpress.

In een oude versie van Wordpress (deze wordt maandelijks bijna vernieuwd) kan een lek zijn gevonden. En als er dan een beveiligingslek of kwetsbaarheid in deze versie zit dan hoeft de hacker alleen maar websites te zoeken met die oudere versie.

Maar wat moet je doen als je Wordpress gehackt wordt?

Je kunt je website scanner als je Wordpress website gehackt is. Hieronder staan een aantal websites waarmee je je website kunt scannen.

Hackpogingen bij Wordpress

We zien het maar al te vaak dat hackers of bots (computer-robot) proberen in te loggen op een Wordpress website. Soms zelfs wel 50 tot 200 keer per uur. Dat betekent dus 1200 tot 4800 hack-pogingen per dag! Je kunt je dan vast voorstellen dit een keer gaat lukken als je Wordpress website een jaar draait.


  • Hackers of bots proberen via wp-admin in te loggen
  • Hackers of bots proberen via een bekend lek binnen te komen. Deze lekken zijn eenvoudig op te zoeken voor een hacker.
  • Hackers of bots kijken of je een oude versie gebruikt van Wordpress

Voorbereiding zorgt voor veiligheid

We zien helaas nog veel hobbyisten en zelfs ervaren webdesigners die geen veiligheid extra inbouwen in Wordpress. Dit vinden wij een gemiste kans, want je kunt zoveel hack pogingen blokkeren door een paar simpele plugins te downloaden (Hieronder meer over hackpogingen).

Wordpress is een leuk stukje software, maar veel mensen denken dat je heel goedkoop een Wordpress website kunt starten. Dat is niet altijd het geval. Wordpress is best een zwaar programma, hierdoor moet je al een goede hostingpartij vinden die je Wordpress website in ieder geval snel maakt. Daarnaast is het niet heel veilig omdat je allerlei plugins kunt downloaden.

Bij DNR zorgen we voor beveiliging

Heb je geen zin, of weet je niet goed waar je moet beginnen om je website te beveiligen?
Bij DNR installeren wij een aantal goed beveiliging plugins waardoor je website in ieder geval een stuk veiliger is.
Hosting dnrHosting dnr

Copyright © Dnr.nl - Professionals op internet
Hosting Nederland - Hosting Drenthe
kvk nr. 040 732 51 - btw nr. NL001411163B10
Prijzen zijn excl. btw.

Privacy en cookieverklaring
Algemene Voorwaarden
links
Venster sluiten