Meteen naar de inhoud

Welke domeinnnamen zijn nog beschikbaar?

Ben je op zoek naar een domeinnaam die nog vrij is? Het zoeken naar een domeinnaam doe je snel en eenvoudig via de zoekfunctie op checkdnr.nl. In de zoekmachine vul je dan de gewenste domein in. Je ziet meteen welke domeinnamen nog beschikbaar zijn.

Domeinnaam checken die nog vrij zijn

Probeer de te registreren domeinnaam zo eenvoudig mogelijk te houden. Kort maar krachtig is het advies, maar ook een wat langere domeinnaam kan onderscheidend zijn. Aan je domeinnaam moet een extensie worden gekoppeld (bijvoorbeeld .nl.com.eu enzovoort).

Zoek je beschikbare domeinnaam zoals een .nl domeinnaam

Stel, je bent makelaar en op zoek naar een domeinnaam. De domein “makelaar.nl” is al bezet. Je kunt dan controleren of bijvoorbeeld “[uwnaam]makelaar” nog beschikbaar is. Het is handig om een plaats, provincie of woord toe te voegen. Ben je alleen werkzaam in de regio? Dan kun je ook denken aan “[uwnaam]makelaar[provincie].nl”. Ook kun je een streepje (- teken) tussen je de woorden plaatsen. Zo zijn er vele mogelijkheden om een beschikbare domeinnaam te vinden.

Tussen de domeinnaam en de extensie staat altijd een punt. De gewenste naam en extensie vormen samen een unieke code, die verwijst naar je eigen adres (domein) op internet. Er zijn al talloze domeinnamen geregistreerd, dus soms moet je best even zoeken naar een vrije domeinnaam. We wezen er al even op, dat een domeinnaam uniek is en dus maar door één bedrijf of persoon tegelijk gebruikt kan worden. Registreer dus tijdig de door jou gewenste domeinnaam. De beschikbaarheid van een domeinnaam controleer je eenvoudig op onze website.

Is de gewenste domeinnaam vrij, dan kun je daarvan eigenaar worden. Een domeinnaam registreren doe je snel en eenvoudig bij dnr.nl.
Ben je eigenaar van een domeinnaam maar wil je dit domein naar dnr.nl verhuizen? Klik dan hier voor het verhuizen van je domeinnaam.

× Hulp nodig?